mainos_1048

Kalusto ja huolto
Kuljetukset

Averfin toimittaa korkealaatuista hydrauliikkaa meriliikenteelle

artikkelikuva: Averfin toimittaa korkealaatuista hydrauliikkaa meriliikenteelle

Suomalainen meriteollisuus käy kaikilla sylintereillä. Averfin on yksi huomattavan asiantuntemuksen omaavista yrityksistä kansallisen merenkulun alalla, joka valmistaa esim. vaativia hydraulijärjestelmiä teollisuuden raskassarjalaisille.

Tällä hetkellä merisektori muodostaa 70 % yrityksen liikevaihdosta, sanoo toimitusjohtaja Jaana Hyttinen – lisäten, että merialan liiketoimet vaikuttavat parantavan tätä lukua.

“Merisektori on erittäin houkutteleva meille ja olemme olleet onnekkaita osallistuessamme useisiin muistettaviin projekteihin asiakkaidemme kanssa. Tällä tavalla olemme myös oppineet paljon,” hän sanoo.

Hyttinen uskoo myös, että teollisuuden näkymät ovat suhteellisen positiiviset, vaikka eri taloudelliset vaihtelut vaikuttavatkin vielä sektoriin. “Suomalaisen osaamisen laatu ja kyky toimia paineenalaisena ovat tekijät, jotka ovat pitäneet merisektorin pinnan yläpuolella laihempien vuosien aikana,” hän sanoo. Nykyään esiin on tullut myös muita tekijöitä:

“Asiakkaat ovat kiinnostuneet aiheista, kuten vastuullisuudesta, ympäristötietoisuudesta ja energiatehokkuudesta.”

kuva

Merta päin

Perustamisensa jälkeen 1998, Averfin Oy aloitti toimintansa pääasiassa koneiden huollontarjoajana. Siirtyminen merisektoria kohti alkoi yhteistyöstä Wasa Dredgingin kanssa. Averfin tarjosi auttavan käden Hitachi-ruoppaajien huollossa yhdellä yrityksen lautoilla.

Tämän “merialan aloituksen” jälkeen palveluissa keskityttiin uusien järjestelmien kehittämiseen ja rakentamiseen teollisuudelle. Hyttisen mukaan Averfin on todella keskittynyt merisektorille viimeisten viiden vuoden aikana.

Hydrauliikan ja koneiden sähköistämisen suunnittelu ja asennus ovat Averfinin ydintoimintoja. Averfin on toimittanut yli tuhat hydrauliasennusta vuosien aikana. Porilainen yritys rakentaa myös ohjausjärjestelmiä ja mittauslaitteita olemassa oleviin laitteisiin sekä täysin uusia keksintöjä.

“Tämän lisäksi suunnittelemme laitteita pienissä tuotantoerissä sekä räätälöityjä tuotteita,” Hyttinen sanoo.

Hydrauliikan taitaminen – myös globaalisti

Nykyään yritys on kytkeytynyt merisektorin vinssien ohjausjärjestelmien ja hydrauliputkijärjestelmien ja niiden etäautomaatiojärjestelmien kehittämiseen, Hyttinen kertoo.

“Kaikki projektimme sijaitsevat tällä hetkellä Suomessa, mutta osallistumme projekteihin globaalisti eri maissa.” Viime aikoina Averfin on ollut Alankomaissa asentamassa hydrauliputkijärjestelmiä ruoppaajiin.

Yrityksen voimavara on suurten hydraulijärjestelmien suunnittelussa ja rakentamisessa, joihin sisältyy suuri öljynkulutus ja korkea paine. “Lisäksi olemme erittäin joustava yritys matalalla hierarkialla – mikä tarkoittaa periaatteessa, että voimme vastata asiakkaan muuttuviin suunnitelmiin nopeasti, vähäisin tai ilman lisäkustannuksia,” Hyttinen kertoo.

Katse komponenteissa

Korkealaatuisen merisektorin hydrauliikan ja ohjausjärjestelmien valmistukseen sisältyy kuitenkin omat haasteensa. Hyttinen sanoo, että korkealaatuisten komponenttien valinta ja saatavuus on aina haaste:

kuva

“Olemassa on lukituksia ja muita vaatimuksia, jotka lisäävät komponenttien haasteita. Kun erikoiskomponentteja sisältyy töihin, tämä voi johtaa pidempiin toimitusaikoihin, jotka vaativat suunnittelua etukäteen ja projektin aikataulun huomioimista” hän sanoo.

Asiakkaan näkökulmasta on tietysti työn laatu ja aikataulun mukainen toimitus tärkeimpiä tekijöitä. “Toimittaminen sovitun aikataulun puitteissa on tietysti avaintekijä ja tuloksemme myös tältä osalta ovat hyvät.”

Pieni joukko, suuri asiantuntemus

Ajoittain Averfin-henkilöstön on tehtävä vaadittua enemmän, koska ydinjoukkomme on suhteellisen pieni. “Meidän hydrauliikka- ja koneiden sähköistämisen ryhmässä on viisi henkilöä,” Hyttinen sanoo. Asennusryhmän koko sen sijaan vaihtelee projektien mukaan.

Hyttinen arvostaa tiivistä suunnitteluryhmää, joka kehittää jatkuvasti uusia innovatiivisia tapoja palvella asiakkaita. Yksi pintaan noussut liiketoiminnan alue on turvallisuus:

“Suoritamme hydraulijärjestelmien säätöjä niin, että ne kykenevät havaitsemaan henkilöt, jotka ovat kulkeneet syystä tai toisesta vaara-alueelle ja ovat täten vaarassa.”

Loppumaton liike

Hyttisen mukaan merisektorin teknologia kehittyy nykyään niin nopeasti – ja eri rintamilla – että toimittajien on koulutettava ja uudelleenkoulutettava itseään jatkuvasti.

“Tiimimme osallistuu jatkuvasti eri koulutuksiin varmistaaksemme, että heillä on riittävä taito ja tuntemus käytettävissään,” hän sanoo.

Teksti: Sami J. Anteroinen
Kuvat: Victoria Mäkipää

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prologistiikka

Prologistiikka uutiskirje

mainos_1058Seuraa Prologistiikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »