mainos_1048

Sisälogistiikka ja varastointi

Uuden sukupolven vastapainotrukki on rakennettu asiakkaan ehdoilla

artikkelikuva: Uuden sukupolven vastapainotrukki on rakennettu asiakkaan ehdoilla

Trukkimarkkina on jo pitkään ollut sähköön kallellaan – mutta sähkökäyttöinen vastapainotrukki on ollut kaukana optimaalisesta kokonaispaketin suhteen. Linde on ottanut modulaarisen lähestymistavan tilanteeseen: asiakas valitsee ensin joko sähkö- tai polttomoottorin (diesel tai kaasu) – ja sitten sen ympärille haluamansa ominaisuudet.

”Lindellä on tarjota samat edistykselliset tekniset ominaisuudet voimanlähteestä huolimatta”, vahvistaa myyntijohtaja Mika Tompuri Wihuri Oy:stä.

Linde tarjoaa markkinoiden ainoana valmistajana vastapainotrukkien segmentissä käytännössä yhtä teknistä alustaa ja laajaa valikoima voimansiirto- ja energiajärjestelmiä.

”H-, X- ja E-haarukkatrukkimme tarjoavat asiakkaalle runsaasti mahdollisuuksia muokata laitevalikoima mahdollisimman tarkasti omien sisälogistiikkatarpeiden mukaiseksi”, lupaa Tompuri.

kuva

Sähkötrukkeja jo puoli vuosisataa

Linde on alalla legenda: saksalaisyritys on tehnyt sähkökäyttöisiä vastapainotrukkeja jo 50 vuoden ajan ja se toimitti miljoonannen vastapainotrukkinsa asiakkaalle viime vuonna. Nyt markkinoille tulleet uudet vastapainotrukit ovat erittäin tehokkaita, turvallisia, käyttäjäystävällisiä, kestäviä ja monipuolisia. Linde on jälleen kerran pystynyt parantamaan tuotetta, joko kehittämällä hyviksi todettuja ominaisuuksia tai ottamalla käyttöön uusia komponentteja.

”Kaiken kaikkiaan kyseessä on ajoneuvokonsepti, joka on monessa suhteessa omaa luokkaansa.”

kuva

Kun tieto virtaa, toiminta tehostuu

Linden vastapainotrukki on tietysti myös digitrukki. Vakiona olevan tiedonsiirtoyksikön ansiosta kaikki trukit voidaan helposti integroida kalustonhallintajärjestelmiin. Näin tehdään päivittäin käytettävästä tiedosta läpinäkyvää, jonka johdosta trukkia voi käyttää tehokkaammin ja turvallisemmin.

”Samalla optimoidaan huollon suunnittelua.”

Lindellä tiedetään sisälogistiikan haasteet: ahtaat tilat, vaativat ulkotyöt, haastavat monivuorotyöt… Euroopan suurin trukkivalmistaja on vastannut haasteisiin lataamalla suurimman mahdollisen käsittelykyvyn H-, X- ja E-trukkeihinsa – voimansiirto- ja energiajärjestelmästä riippumatta.

”Laajan lisävarustevalikoiman avulla asiakas voi mukauttaa laitteet entistäkin tarkemmin omiin käyttövaatimuksiinsa.”

kuva

Kopissa kuin kotonaan

Linde on luonnollisesti myös kuljettajan asialla. Älykkäillä ratkaisuilla ja yksilöllisesti säädettävillä ohjaamokomponenteilla on luotu erittäin ergonominen työasema, toteaa Tompuri.

”Tämän ansiosta kuljettajat voivat työskennellä miellyttävissä olosuhteissa, rasittumatta. Kun kuljettaja kokee koneen omaksi ja hyväksi, sillä on suuri vaikutus tuottavuuteen.”

Lindellä todella on mistä valita. Esimerkiksi Linde X20-X35 -mallisto mahdollistaa ensimmäistä kertaa akkukäyttöisten vastapainotrukkien käytön siellä, missä aiemmin vain polttomoottorimallit olivat mahdollisia.

”X-mallissa yhdistyvät polttomoottorin teho ja suorituskyky, sekä sähkömoottorin dynamiikka, joustavuus ja päästöttömyys. Enää ei tarvitse tehdä kompromisseja vaativimmissakaan ulkoilmaympäristöissä tai haastavissa monivuorosovelluksissa”, Tompuri toteaa.

kuva

Sulavaa suorituskykyä

Vastaavasti Linde E20-E35 -malliston sähkökäyttöiset vastapainotrukit ovat kompakteja ja poikkeuksellisen ketteriä. Tarjolla on todella laaja valikoima trukkeja erilaisiin käyttötarkoituksiin, Tompuri tietää.

”E20 -E35 -malliston vahvuudet tulevat esiin, kun tarvitaan huippusuorituskykyä ahtaissa sisätiloissa.”

Kolmas mallisto on Linde H20 - H35 eli kova nippu polttomoottorikäyttöisiä vastapainotrukkeja Linden ainutlaatuisella hydrostaattisella voimansiirrolla.

”H-20 – H35 mallisto koostuu erittäin tehokkaista ja tarkoista trukeista, jotka sopivat jatkuvaan käyttöön kaikkein vaativimpiin ulko-olosuhteisiin.”

Lisätietoja: www.tekninenkauppa.fi

Teksti: Sami J. Anteroinen
Kuvat: Wihuri Oy

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prologistiikka

Prologistiikka uutiskirje

mainos_1058Seuraa Prologistiikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »