mainos_1048

Kalusto ja huolto
Merenkulku palvelut (konsultointi)
Pääkoneet / Apukoneet / Propulsiojärjestelmät (koneiden huolto)
Varusteet ja laitteet

Beacon finland LTD Oy mukana maailman suurimman FLNG-aluksen toteutuksessa

artikkelikuva: Beacon finland LTD Oy mukana maailman suurimman FLNG-aluksen toteutuksessa

Royal Dutch Shellin Prelude FLNG-alus on hinattu lopulliselle operointipaikalleen avomerellä olevalle Brown Basin kaasukentälle noin 400 km:n päässä Australian luoteisrannikolta ja aluksen käyttöönottovaihe on alkanut. Tällä maailman suurimmalla kelluvalla FLNG-aluksella on pituutta 488m, leveyttä 74m ja korkeutta 44m (kölistä pääkannelle). Terästä alukseen on käytetty 260 000 tonnia aluksen uppouman ollessa maksimissaan 600 000 tonnia.

Varustamon (Shell), suunnittelijan ja telakan (Technip/Samsung Heavy Industry-konsortio), potkurilaitevalmistajan ja raumalaisen Beacon Finlandin kehitystyön tuloksena syntyi konsepti, jonka avulla jokainen kolmesta 5 000 kW:n potkurilaitteesta voidaan nostaa huoltokuilun pohjalta 23 metriä ylemmällä kannella olevaan huoltotilaan määräaikaistarkastuksia ja ‑huoltoja varten. Aluksen on tarkoitus olla tuotantopaikallaan reilut 25 vuotta ja vaatimuksena oli potkurilaitteiden huoltaminen aluksen sisällä ilman telakointia sekä ilman tuotantoseisakkeja. Suurin osa ratkaisuun liittyvistä rakenteista ja osista on Beacon Finlandin suunnittelemia ja valmistamia.

”Olemme panostaneet tähän projektiin merkittävästi työtunteja ja resursseja. Olemme vastineeksi saaneet paljon lisää kokemusta vaativista suunnittelutöistä ja yhteistyöstä alan suurimpien yritysten kanssa. Projekti on myös poikinut Beacon Finlandille muutaman innovaation ja tekijänoikeussuojatun ratkaisun. On ollut kunnia olla mukana tässä merkittävässä projektissa ja toivomme saavamme haasteellisia suunnittelu- ja valmistusprojekteja myös jatkossa maailman eri kolkista. Olemme todistaneet taas kerran, että suomalainen innovatiivisuus ja yhteistyökyky tuottavat toivottua tulosta ja tyytyväisiä asiakkaita”, toteaa Beacon Finlandin toimitusjohtaja Tuija Hörkkö.

Beacon Finland on raumalainen yksityinen suunnittelu- ja laskentapalveluja tarjoava sekä erikoisratkaisuja suunnitteleva ja valmistava yritys. Varsinkin JAK® ATB kytkentälaitteet, jolla kytketään proomu puskijaan ja joka on saavuttanut hyvin merkittävän markkina-aseman mm. USA:n markkinoilla, toimii hyvänä esimerkkinä yrityksen erikoisratkaisuista ja asiakaslähtöisyydestä. Beacon Finlandin erikoisosaamiseen kuuluu edellisten lisäksi erilaiset lujuus- ja värähtelyanalyysit ja ‑mittaukset. Beacon Finlandilla on myös viranomaisen myöntämä yritysturvallisuusselvitystodistus, mikä omalta osaltaan mahdollistaa yrityksen osallistumisen määrättyä salassapitovelvollisuutta vaativiin projekteihin.

Lisätietoja: www.beaconfinland.com

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prologistiikka

Prologistiikka uutiskirje

mainos_1058Seuraa Prologistiikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »