mainos_1048

Kalusto ja huolto

Voimanlähde vastapainotrukkiin kannattaa harkita huolella

artikkelikuva: Voimanlähde vastapainotrukkiin kannattaa harkita huolella

Sähkötrukit ovat tulleet markkinoille isosti ja sen myötä runsaasti erilaisia akkuvaihtoehtoja on tarjolla. Lisäksi muitakin varteenotettavia käyttövoimavaihtoehtoja löytyy. Trukin hankintapäätöstä tehdessä kannattaakin harkita huolellisesti, mikä energiajärjestelmä on järkevin juuri omaan käyttötarpeeseen.

”Kokonaisharkinnan kautta löytyy se paras ratkaisu, joka on mitoitettu oikein esimerkiksi ajosuorite ja toimintaympäristö huomioiden”, Mika Tompuri Wihurin teknisestä kaupasta toteaa. Sähkötrukki litium-ion-akkutekniikalla on erinomainen ratkaisu useisiin käyttökohteisiin, mutta niilläkin on omat rajoitteensa esimerkiksi kylmissä olosuhteissa ja keskeytymättömässä monivuorokäytössä.

”Erityisen intensiivinen käyttö vaatii paljon myös latausympäristöltä”, muistuttaa Tompuri.

Kokonaisharkinnan piiriin kuuluu myös toiminnan optimointi suhteessa käytettävissä oleviin trukkeihin ja latausmahdollisuuksiin. ”Jos halutaan esimerkiksi nopea lataus monelle trukille yhtä aikaa, niin sitä varten pitää varmistaa riittävä valmius. Varaajissa tehoa kyllä löytyy, mutta sähköverkon kuormitus tulee huomioida.”

”Uusien koneratkaisuiden ansiosta käyttäjän näkökulmasta ei sen sijaan ole enää suurta eroa sillä, ohjastaako Linden sähkö- vai polttomoottoritrukkia”, arvioi Tompuri.

WIHURI OY Tekninen Kauppa

Modulaarisuus on valttia

Wihuri edustaa saksalaisen Linden trukkeja, jotka tarjoavat samat edistykselliset tekniset ominaisuudet voimanlähteestä huolimatta – modulaarisen lähestymistavan ansiosta. Esimerkiksi vastapainotrukkien segmentissä Linde tarjoaa – markkinoiden ainoana valmistajana – käytännössä yhtä teknistä alustaa ja laajaa valikoimaa voimansiirto- ja energiajärjestelmiä.

Linde on tehnyt sähkökäyttöisiä vastapainotrukkeja jo yli 50 vuoden ajan – ja asiakkaille toimitettujen vastapainotrukkien määrä on jo ylittänyt miljoonan yksilön rajapyykin.

”Lindellä löytyy laaja valikoima sähkötrukkeja 1 000–18 000 kilogramman kuormille ja lähes mihin tahansa teolliseen tai kaupalliseen käyttöön”, kuvailee Tompuri.

Trukkien tarkkuus ja ketteryys erottuvat edukseen – ja kuormien nopeaa kuljettamista varten on kehitetty huipputehokas ohjausteknologia, joka mahdollistaa trukin herkän ohjauksen ja tarkat ohjausliikkeet.

Tarkan ajotuntuman ja kestävän rakenteen ”salaisuus” on huoltovapaa, integroitu kompakti voimalinja kahdella itsenäisellä pyörämoottorilla, jonka ansiosta trukkia voi ohjata millimetrin tarkasti huonommissakin olosuhteissa.

WIHURI OY Tekninen Kauppa

Sähkötrukit pärjäävät ulkonakin

Linden sähkötrukit tarjoavat kustannustehokasta käyttöä – sisällä ja ulkona. ”Ulko- ja sekakäyttö on sähköistymässä koko ajan”, vahvistaa Tompuri.

Linden kenties kovinta sähköosaamista edustaa X-sarja, joka yhdistää polttomoottorin tehon ja suorituskyvyn sähkömoottorin joustavuuteen ja päästöttömyyteen.

”Esimerkiksi sarjan uusimmat tulokkaat X40 ja X50 takaavat, että enää ei tarvitse tehdä kompromisseja vaativimmissakaan ulkoilmaympäristöissä tai monivuorosovelluksissa”, mainitsee Tompuri.

WIHURI OY Tekninen Kauppa

Oma lukunsa on Linden laaja turvallisuuskatalogi, johon sisältyy mm. Linde Safety Guard - henkilöturvajärjestelmä ja Linde Safety Pilot -avustusjärjestelmä, joka tarjoaa kuljettajalle lisäsuojaa kuormien käsittelyn aikana.

”Linde Safety Pilot -järjestelmä tarjoaa esimerkiksi dynaamisen kapasiteettitaulukon, joka estää ylikuormituksen syntymistä.”

WIHURI OY Tekninen Kauppa

Kuski eka, kuski vika

Ja vaikka sisälogistiikan ratkaisuihin tulee koko ajan kovia teknologisia harppauksia, moni vanha varastohaaste on silti entisensä: esimerkiksi ahtaat tilat, vaativat ulkotyöt ja kova työtahti laittavat koneet ja kuskit koville. Tompuri muistuttaakin, että trukkivalmistajan on aina oltava kuljettajan asialla ja ajateltava asiat tämän silmien kautta.

”Älykkäillä ratkaisuilla ja yksilöllisesti säädettävillä ohjaamokomponenteilla on luotu erittäin ergonominen työasema”, toteaa Tompuri.

WIHURI OY Tekninen Kauppa

Trukkien energiaratkaisuista lisätietoa ja valintaa auttava pikatarkistus on löydettävissä verkkosivuilta: www.lindetrukit.fi/fi/Ratkaisut/Energiajaerjestelmaet/

Teksti: Sami J. Anteroinen

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prologistiikka

Prologistiikka uutiskirje

mainos_1058Seuraa Prologistiikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »