mainos_1048

Kalusto ja huolto
Kuljetukset

Ulkoistettu hyötyajoneuvojen kokonaisvaltainen kalustonhallinta tuo tehoa ja kilpailukykyä

artikkelikuva: Ulkoistettu hyötyajoneuvojen kokonaisvaltainen kalustonhallinta tuo tehoa ja kilpailukykyä

Kiinteistönhuolto- ja rakennusyrityksillä voi olla suuri hyötyajoneuvokanta, jonka hallinta tulee kalliiksi ja vie paljon aikaa ja energiaa henkilöstöltä. Ajoneuvojen kalustonhallinnan voi hoitaa kilpailukykyisemmin ulkoistamalla sen kokonaan siihen vihkiytyneelle alan huippuosaajalle Modul-Systemille.

”Modul-System hoitaa BLC-konsernin autojen varustelun kokonaan avaimet käteen -periaatteella. Meillä on takana kuutisen vuotta yhteistyötä heidän kanssaan. Noin sata meidän autoamme on varusteltu tänä aikana Modul-Systemillä. Yhteistyö Modul-Systemin kanssa säästää meillä tosi paljon työtä”, BLC-konsernin projektipäällikkö Satu Kontro kertoo. BLC on suomalainen tietoliikenteen ja turvatekniikan asiantuntijakonserni.

Kontrolle on tärkeää, että BLC saa kokonaisvaltaisen palvelun, joka kattaa kaikki auton varustukseen liittyvät asiat uuden auton varustelusuunnittelusta ja hankinnasta aina auton poistoon kuuluvaan saattopalveluun asti.

Modul-System on yksi maailman johtavista autokalustevalmistajista. Se on osa Tukholman pörssissä listattua Lifco-konsernia, jonka tuotteita myydään noin 50 maassa eri puolilla maailmaa.

kuva

Modul-System ajattelee ennakkoon asiakkaan puolesta

Modul-System tarjoaa asiakkailleen täydellisen autokaluston hallinnon ja koordinoinnin sekä ottaa vastuun koko varusteluprosessista päivittäinen sopimusten hallinta mukaan lukien.

”Modul System on luotettava kumppani, joka huolehtii ja ajattelee asiat niin sanotusti minun puolestani ennakkoon”, Kontro toteaa.

Aiemmin ennen kalustonhallinnan ulkoistamista BLC-konsernissa asennettiin paikkakuntakohtaisesti autoihin erilaisia kalustuksia. Tähän haluttiin tehokkuutta ja toimivuutta.

”Saamme Modul-Systemiltä aina ehdotuksen, minkälainen varustus autoon kannattaa laittaa. Järjestelmää muokataan aina kunkin käyttäjän tarpeiden mukaan. Modul-System tuntee meidän kalustomme, ja heillä on autokohtaiset detaljit, joista he näkevät heti, mitä voidaan siirtää toiseen autoon ja mitä ei. Näin pystytään ennakoimaan hyvissä ajoin, mitä muutosprosessissa tarvitsee tehdä. Kaikilla työntekijöillä on nyt kaikki turvallisuusmääritykset täyttävä kalustus autossa, mikä on meille tärkeää”, Kontro sanoo.

Kaikkien autojen kalustukset perustuvat samaan järjestelmään, joten autoja on helppo siirtää paikkakunnalta toiselle.

”Meillä on monenlaista toimintaa, joissa tarvitaan välillä erilaisia teknisiä ratkaisuja. Pulmatilanteessa voin soittaa ja heittää pallon Modul-Systemille, minkä jälkeen saan aika nopeasti vastauksen, miten asia voitaisiin toteuttaa. He arvioivat myös sitä, onko muutoksen tekeminen järkevää. Lisäksi heidän asiakaspalvelunsa toimii 24/7”, Kontro kertoo.

Modul-Systemin palvelukokonaisuuteen kuuluu myös saattopalvelu, jossa poistuvasta autosta poistetaan kalusteet, paikannusjärjestelmä ja muut kiinnitetyt laitteet sekä yrityksen teippaus ulkopuolelta.

kuva

Käyttökelpoiset kalusteet kierrätetään uuteen autoon, jonka kalusto samalla päivitetään käyttäjälleen. Muut poistuvat kalusteet toimitetaan asianmukaisesti valtakunnalliseen kierrätysjärjestelmään käsiteltäväksi.

Maailman johtaviin kuuluva autokalustevalmistaja

”Me valmistamme itse omat sähköjärjestelmämme, lattiat, seinät, joilla auto verhoillaan. Meillä on 3D-suunnittelupalvelut ja oma kaluston hallintajärjestelmä. Teemme yksilöityä varustelua kunkin auton käyttäjän erikoistarpeisiin. Käytännössä valmistamme itse kaiken, mitä auton varustamiseen tarvitaan”, Modul-System Oy:n myyntijohtaja Jirka Sottinen kertoo.

Mitä monimutkaisempi varustelu on kyseessä, sitä aikaisemmassa vaiheessa Modul-System on yleensä mukana autojen tarpeiden suunnittelussa.

”Teemme listat, mitä varusteita asiakkaan autoihin kannattaa valita jo tehdasasennuksena ja mitä jättää hankkimatta. Näin varustelu nopeutuu ja halventuu ja saadaan kokonaiskustannuksia pienemmäksi. Tehdasasennus on aina ensisijainen, jos se on mahdollista, koska sen on kustannustehokkaampaa ja järkevämpää kuin jälkivarustelu”, Sottinen kertoo.

Kun varsinainen auton runko on tehty, siirrytään auton varustelun sisällön luomiseen. Autosta tehdään suunnitteluohjelmistolla 3D-mallinnus ja sijoitetaan tarvittavat kalusteet mukaan. Valmis auto tulee olemaan aivan samanlainen kuin kuvissa.

kuva

Ajoneuvon sisäosissa ei käytetä vaneria, vaan komposiittikennorakennetta, jota ei ruuvata kiinni autoihin. Sen sijaan autoihin liimataan integroidut sidontakiskot, joihin kaikki kalusteet saadaan turvallisesti kiinni. Rakenne on huomattavasti tavallista kevyempi.

Ajoneuvoihin asennetaan paikannusjärjestelmät ja ne koodataan sinne tunnistetietoineen suoraan ilman, että asiakkaan tarvitsee tehdä mitään sen enempää. Tilausjärjestelmä lähettää tarvittavat tarvikkeet, jotka asennetaan asiakkaan järjestelmään.

Helppoa ja selkeää

Modul-Systemillä on selainpohjainen pilvipalvelu, jonka kautta autojen hankintaketjun hallinta on hyvin helppoa ja selkeätä. Kaikki osapuolet näkevät joko mobiilisovellukseltaan tai selaimen kautta hankittavan auton vaiheet. Auton valmistumisen eteneminen näkyy koko ajan sovelluksessa.

”Auto tulee kauttamme aina ajallaan, käytännössä ajoneuvomme eivät koskaan myöhästy varustelun vuoksi. Se on alusta asti ollut yrityksellemme kunnia-asia”, Sottinen toteaa painokkaasti.

Autoliikkeelle kerrotaan, minä päivänä rekisteröinti alkaa ja miten prosessi jatkuu eteenpäin. Samaan aikaan selvitetään, mitä palautuvalle autolle tehdään, mistä alkaa sen saattohoitopalvelu.

”Kalustonhallintapalveluumme ei kuulu pelkästään uuden auton varustelu, vaan autot voivat käydä meillä kesken elinkaartakin päivitettävinä, jos esimerkiksi auton käyttötarkoitus muuttuu”, Sottinen kertoo.

Langaton sähköjärjestelmä

Modul-System on ainoa valmistaja, jolla on täysin langaton oma sähköjärjestelmä. Ilman ylimääräisiä johdotuksia autot kevenevät varustelupainoltaan noin kuusi prosenttia, mikä näkyy polttoainekuluissa, varsinkin suuressa autokannassa.

Jokaisessa varustellussa autossa on aina erilaisia älylatauksia ja älytoimintoja. Koko järjestelmän softa voidaan päivittää langattomasti. Samoin kaluston hallinta voidaan tehdä langattomasti etänä.

Lisätietoja: www.modul-system.fi

Teksti: Jari Peltoranta

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prologistiikka

Prologistiikka uutiskirje

mainos_1058Seuraa Prologistiikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »