mainos_1048

Ohjelmistot ja innovaatiot
Sisälogistiikka ja varastointi

Stark Suomi Oy:n joustavan myymälä- ja varastologistiikan mahdollistaa AbakusDirect-mobiiliratkaisu

artikkelikuva: Stark Suomi Oy:n joustavan myymälä- ja varastologistiikan mahdollistaa AbakusDirect-mobiiliratkaisu

Kuva: Stark Suomi Oy


Stark Suomi Oy on ammattirakentajan luotettava yhteistyökumppani ja osa Pohjoismaiden suurinta rakennustarvikeketjua Stark Groupia. Starkilla on valtakunnallinen 26 myymälän verkosto, kaksi 24/7 kauppaa ja verkkokauppa. Palvelua on tarjolla valtakunnallisesti ajasta tai paikasta riippumatta. Tehokas asiointi, joustava toimitus ja hyvä tuotteiden saatavuus ovat avaintekijöitä Starkin sekä heidän asiakkaidensa menestyksen turvaamiseen.

Asiakaspalvelu- ja varastoprosessien digitalisoinnin kehitysprojekti

Starkin kattava rakennusmateriaalien tuotevalikoima, jakelukeskukset ja suuret noutopihat edellyttävät joustavaa logistiikkaa. Tähän tarpeeseen vastatakseen Stark aloitti asiakaspalvelu- ja varastoprosessien digitalisoinnin kehitysprojektin vuonna 2019. Digitalisointiprojektissa vanha Windows-pohjainen järjestelmä korvattiin ja päivitettiin uudella Android-pohjaisella mobiiliratkaisulla. Projektin tavoitteena oli asiakaspalvelun parantaminen, manuaalisen työn ja mahdollisten virheiden vähentäminen sekä saldojen reaaliaikaistaminen.

Joustavat sekä tehokkaat digitaaliset asiakaspalvelu- ja varastoprosessit edellyttävät usean tietojärjestelmän saumatonta yhteistyötä. Starkin tavoitteena oli digitalisoida ja optimoida eri prosessit niin noutopihoilla kuin myös myymälöissä ja alueellisissa jakeluvarastoissa. Nämä prosessit kattavat kaiken sisään tulevista materiaalivirroista aina asiakastilausten toimituksiin asti sekä monia Starkin toimipisteiden sisällä tapahtuvia toimintoja.

"Projektin onnistumisen kannalta keskeistä oli se, että pidetään määrittelyvaiheessa tiukasti tavoitteista kiinni ja että toimitetaan luvatussa aikataulussa", kertoo Mika Vuorenmaa, Logistiikkapäällikkö, Stark Suomi Oy.

kuva

AbakusDirect-ratkaisun toiminnallisuus

Starkin ERP -järjestelmä kommunikoi Optiscanin AbakusDirect -mobiiliratkaisun kanssa ja kaikki tilaukset sekä muut tehtävät hoidetaan sovelluksen kautta mobiilipäätteillä. Starkille toimitettu AbakusDirect -mobiiliratkaisu auttaa asiakasrajapinnassa työtä tekeviä onnistumaan sujuvassa asiakaspalvelussa mahdollistaen kiireisen rakennusalan ammattilaisen tehokkaan asioinnin jo aamun ensimmäisinä aukiolon tunteina oli kyseessä sitten aiemmin tehty tilaus tai suoraan saavuttaessa “ostoslistalla” kerättävä kokonaisuus.

Luotettava teknologia, laitteet ja palvelut käytössä

Tilauksia kerätään Starkin myymälöissä, noutopihoissa ja pääkaupungin keskusvarastossa Optiscanin toimittamilla Datalogic -päätelaitteilla. Starkin toimipaikkojen ja käyttäjien tukena ovat Optiscanin huoltopalvelut sekä SOTIn etähallintapalvelut.

"Optiscanin AbakusDirect myymälä- ja varastologistiikan mobiiliratkaisu, luotettavat Datalogicin laitteet ja SOTI MobiControl ovat tukeneet Stark Suomi Oy:n volyymien nousua ja tehostaneet toimintoja nopeuttamalla rutiineja ja tuoden lisää ohjausta sekä automaatiota eri prosesseihin", kertoo Kari Wahlman, Logistiikkajohtaja, Stark Suomi Oy.

Lisätietoja:
www.stark-suomi.fi
www.optiscangroup.com/fi/abakus-direct

kuva

AbakusDirect-mobiiliratkaisu mahdollistaa yrityksen joustavan varastologistiikan

AbakusDirect on varastoinnin henkilötyön ohjaamisen mobiilijärjestelmä. Se sopii kaikentyyppisiin varastoihin isoista jakelukeskuksista yksittäisiin pienvarastoihin asti. AbakusDirect on suunniteltu tehostamaan varaston prosesseja ja maksimoimaan asiakaspalvelun laatua samalla kun varastoinnin kokonaiskustannuksia pienennetään merkittävästi.

AbakusDirectin avulla varastotehtäviä voidaan suorittaa puheohjausta käyttäen, jolloin kädet ja silmät ovat vapaina työskentelyä varten. Puheohjauksen ansiosta tuottavuus kasvaa 15 – 35 % perinteiseen varastonhallintaan verrattuna, jossa toimitaan käsipäätteiden avulla.

AbakusDirectia käytettäessä voidaan valita sopivin laite prosessin vaatimusten mukaisesti. Toimintoja voi käyttää puheohjauksella samanaikaisesti kosketusnäytön kanssa, mikä lisää varastoprosessien läpinäkyvyyttä, eliminoi virheitä ja suoraviivaistaa prosesseja. Monipuolisten integraatiorajapintojen avulla ratkaisu voidaan helposti sovittaa toimimaan yhteen asiakkaan käytössä olevan ERP-järjestelmän kanssa.

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prologistiikka

Prologistiikka uutiskirje

mainos_1058Seuraa Prologistiikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »