Kalusto ja huolto

Istuinsuojat - puuhelmistä kestäviin mallikohtaisiin ratkaisuihin

artikkelikuva: Istuinsuojat - puuhelmistä kestäviin mallikohtaisiin ratkaisuihin

Moni autoilija muistaa elävästi 80-luvulla muodissa olleet, puuhelmistä valmistetut istuinsuojat. Puuhelmisuojat nousivat nopeasti suosioon etenkin ammattiautoilijoiden piireissä, ja niitä saattoi bongata niin takseissa kuin pakettiautoissakin. Helmistä on kuitenkin tultu vuosien varrella harppauksia eteenpäin.

Nyt 2020-luvulla helmisuojat ovat harvinaisuuksia, joita voi bongata lähinnä retroharrastajien autoista. Nykyään saatavilla on täysin mallikohtaisia, tyköistuvia ja huomaamattomia istuinsuojaratkaisuja, jotka kestävät hyvin kulutusta ja ovat lisäksi helmiviritelmiä huomattavasti helppohoitoisempia.

Ohjaamo on kuljettajan toimisto

Moni toimistotyöläinen on oppinut viimeistään etätöiden myötä arvostamaan kunnollista työpistettä. Ergonomia, siisteys ja laadukkaat välineet ovat asioita, joihin kotitoimistossa on jouduttu kiinnittämään erityistä huomiota. Ammattikuljettajalle toimistona toimii luonnollisesti ajoneuvon ohjaamo. Istuimessa vietetään useita kymmeniä työtunteja viikossa – välillä tauotkin. Siksi onkin tärkeää panostaa istuimen mukavuuteen, hengittävyyteen ja ylläpitoon.

Ajoneuvosta saatetaan nousta jopa kymmeniä kertoja työpäivän aikana. Tämä aiheuttaa melkoista rasitusta istuimen materiaaleille sekä ompeleille. Lisäksi työvaatteiden mukanaan tuoma lika ja kosteus siirtyvät suoraan istuimeen. Näiden tekijöiden yhteisvaikutuksesta istuin voi alkaa kulumaan tai jopa revetä yllättävän nopeasti. Tämä ei ole pelkästään kosmeettinen, auton arvoa alentava ongelma, vaan sillä on vaikutusta myös istuimen ergonomiaan. Jos istuimen pehmusteet vahingoittuvat, voi vartalon tuki kadota oleellisista kohdista.

Kun istuin suojataan mallikohtaisella istuinsuojalla, kohdistuu suurin osa kulutuksesta istuinsuojaan, ei itse istuimeen. Laadukas istuinsuoja parantaa myös työergonomiaa, sillä vaahtomuovilaminointi vähentää istumisen aiheuttamaa painetta. Jos valitset konepestävästä materiaalista valmistetun istuinsuojan, puhtaanapitokin helppoa ja vaivatonta.

Peben mallikohtaiset istuinsuojat

Ruotsalaisen Pebe Ab:n valmistamien istuinsuojien suunnittelun keskiössä ovat kestävyys, käytännöllisyys ja tyylikkyys. Tuotevalikoima keskittyy voimakkaasti ammattiliikenteen hyötyajoneuvoihin ja raskaaseen kalustoon, sillä näiden istuimet altistuvat jatkuvasti kovalle kulutukselle.

Helppo asennettavuus on tärkeä osa käytännöllisyyttä, joten Pebe-suojat on suunniteltu niin, että suojan kiinnittäminen sujuu kaikilta tee-se-itse-henkisiltä. Koska mallikohtainen istuinsuoja on mitoitettu juuri kohteeseen sopivaksi, ei suojan asentoa tarvitse olla jatkuvasti korjailemassa. Suoja pysyy tiukasti paikoillaan penkin mukaan mitoitetuilla resoreilla ja kiinnikkeillä.

Yksinkertaisen tyylikkään ulkonäkönsä ja tarkan istuvuutensa ansiosta Pebe-istuinsuoja on erittäin huomaamaton. Vaihtoehtoina ovat joko kokonaan keinonahkaiset Stark Art NG -suojat tai keinonahkaa ja kestävää kangasta yhdistävät Stark NG -suojat. Molemmat suojat on helppo pitää puhtaana: keinonahkaisen puhdistamiseen riittää yleensä vain vesi ja mikrokuituliina, ja Stark NG puolestaan on konepestävä.

Pebe-istuinsuojat on suunniteltu auton turvavarusteet huomioon ottaen. Onnettomuustilanteessa suoja ei estä sivutörmäyssuojan toimintaa.

Lisätietoja: www.pebe.fi

Mitä mieltä olit artikkelista?

vote 1 vote 2 vote 3 vote 4 vote 5

Seuraa Prologistiikka

Prologistiikka uutiskirje

mainos_1058Seuraa Prologistiikka
Facebook, seuraa LinkedIN, seuraa
PubliCo B2B mediat:
enertec »     HR viesti »     kita »     prointerior »     prometalli »     proresto »     seatec »